یکم . تکالیف مردم در انتخابات
حضرت آیت الله خامنه ای در دیدار جمعى از اقشار مختلف مردم قم در تبیین وظایف و تکالیف مردم و بخش های مختلف جامعه در ارتباط با انتخابات می فرمایند : «انتخابات در پیش است، این انتخابات خیلى مهم است. نه خصوصِ این انتخابات، همهى انتخابات ها مهم است، این هم از جمله مهم است. مردم وظائفى دارند؛ مسؤولین، نخبگان وظائفى دارند. اولاً سعى شود اهمیت و ارزش و عظمت انتخابات محفوظ بماند؛ معلوم باشد. مردم با امید و اعتماد به پاى صندوقها بروند. دوم، همان مطلبى که من مکرر در یزد - چند روز قبل از این - تکرار کردم، باز هم تکرار میکنم: در انتخابات با کرامت رفتار کنند همه؛ چه آنهائى که نامزد میشوند، چه آنهائى که طرفدار آنهایند، چه آنهائى که مخالف با بعضى از نامزدها هستند. جناحهاى مختلف کشور، بداخلاقى و بدگوئى و اهانت وتهمت و این حرفها را مطلقاً راه ندهند. این از آن چیزهائى است که اگر پیش بیاید، دشمن از او خوشحال میشود.نکتهى سوم اینکه مراقب فعالیتهاى دشمن باشند. حالا پریروز - دو روز قبل از این - بوش، رئیس جمهور امریکا گفت ما از فلان دسته در ایران حمایت می کنیم.
این ننگ است براى هر کسى که امریکا بخواهد او را تحتالحمایهى خود بگیرد. اول، خود آن کسانى که آن دشمن وحشى میخواهد از آنها حمایت کند، بعد هم مردم فکر کنند، ببینند چرا میخواهد حمایت کند. کدام نقص در اینها هست که موجب شده است دشمن بخواهد از او حمایت کند. در داخل یک خانواده ممکن است دو تا برادر، یک برادر و خواهر با هم اختلاف داشته باشند. اگر دشمن، دزد، خائنى که بیرونِ خانه است، با یکى از اینها ارتباط برقرار کرد و گفت من طرف تو هستم، آن بایستى به خود بیاید، بگوید من چه غلطى کردم، چه اشتباهى کردم که این دشمن خانوادگى میخواهد از من حمایت کند. مردم هم باید حواسشان جمع باشد؛ نگذارید انتخابات بشود ملعبهى دست بیگانگان. انتخابات مال ملت ایران است، مال جمهورى اسلامى است، مال اسلام است؛ مرزهاشان را با دشمن مشخص و متمایز کنند. من بارها به بعضى از افراد سیاسى که فعالیتهائى دارند و گاهى یک مخالفخوانیهائى میکنند، تذکر دادهام، نصیحت کردهام؛ گفتهام مواظب باشید مرزهاى میان شما و دشمن کمرنگ نشود؛ پاک نشود.
مرز وقتى کمرنگ شد، احتمال اینکه کسانى از این مرز عبور کنند یا دشمن از این مرز عبور کند و بیاید این طرف یا دوست و خودى غافل شود و از مرز عبور کند و برود به دامن دشمن، زیاد خواهد بود. مرزها را روشن کنید؛ مشخص کنید. این ملت بیست و هشت سال است که با توطئهى امریکا، با دشمنى امریکا، با انواع و اقسام لطمهزدنهاى امریکا مواجه است. هر کار توانستند علیه این ملت کردهاند. مواظب باشید مرزهاتان را مشخص کنید. کسانى هستند مزدور آنهایند؛ کسانى هستند نوکر آنهایند؛ کسانى هستند در خدمت آنهایند. مرزهاتان را با اینها هم روشن کنید و مشخص کنید. وقت بصر و صبر، یکى همینجاست؛ بصیرت. ملت ایران وقت انتخابات که میرسد، احتیاج به بصیرت دارد؛ نگاه کند ببیند دشمن چه موضعى گرفته است در قبال این حرکت عظیم مردمى؛ حواس خود را جمع کند، تصمیم درست بگیرد. این هم وظیفهى ما مردم است که بایستى مراقبت کنیم. »( دیدار جمعى از اقشار مختلف مردم قم به مناسبت سالروز قیام نوزدهم دیماه 1386/10/19 )
همچنین رهبر فرزانه انقلاب اسلامی در دیدار جمعى از پرسنل و فرماندهان نیروى هوائى ارتش پیرامون اهمیت و ضرورت شرکت گسترده در انتخابات بیان می دارند :« آنچه در انتخابات بسیار مهم است، حضور عمومى مردم است؛ همه باید در انتخابات شرکت کنند؛ این یک وظیفهى ملى است؛ این چیزى نیست که با بودن دولت دولتهاى مختلف، روى کار بودن جریانهاى مختلف، جناحهاى مختلف، تغییر بپذیرد. انتخابات یک فریضه است؛ همه باید شرکت کنند؛ همه باید خود را موظف بدانند براى اینکه در انتخابات شرکت کنند. بهانهجوئى نباید بشود. بعضى از حرفها بهانهجوئى است.
گاهى بهانهجوئى حقیقى است، گاهى بهانهجوئى براى این است که مردم دلسرد بشوند. انتخابات در کشور ما در مقایسهى با انتخاباتهائى که ما مىبینیم در دنیا دارد انجام میگیرد و خبرش را داریم، جزو سالمترینهاست؛ انتخاباتِ خوبى است. البته من به مجریان انتخابات توصیه کردهام، الان هم توصیه میکنم: باید بشدت قانون را رعایت کنند. حد و مرز، قانون است. همه باید الزامات قانونى را بپذیرند و تسلیم الزامات قانونى بشوند. قانون حد فاصل حق و باطل است در حرکت و مشى ملت و مسئولین. قانون را نباید دور زد. این باید رعایت بشود؛ بحمداللَّه رعایت هم میشود. ما هم توصیه داریم میکنیم که با مراقبت و دقت بیشتر قانون را رعایت کنند؛ به کسى ظلم نشود، حق کسى تضییع نشود؛ حق مردم در طرف مقابل، تضییع نشود، که آدمهاى ناباب و ناصالح، صالح معرفى نشوند؛ آدمهاى صالح هم از حق خودشان محروم نمانند، ناصالح معرفى نشوند. این رعایتهائى است که باید همه بکنند. اما آنچه که اصل است، حضور در انتخابات است؛ باید همه در انتخابات شرکت کنند؛ این یک وظیفهى عمومى است. » (بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار جمعى از پرسنل و فرماندهان نیروى هوائى ارتش 1386/11/19 )
دوم .ویژگی های کاندیدای اصلح
حضرت آیتالله خامنهای، انتخابات هشتمین دوره مجلس شورای اسلامی را یکی دیگر از عرصههای مهم برشمردند و با اشاره به عملکرد خوب مجلس هفتم، پیرامون ویژگی های نمایندگان اصلح می فرمایند: « به لطف خداوند متعال، مردم در این دوره از انتخابات نیز حضور خوبی خواهند داشت و امیدواریم مردم با انتخاب نمایندگانی شجاع، مؤمن، صریح در بیان ارزشها و اصول انقلاب، کاردان و دلسوز مردم، مجلسی فعالتر و پرتلاشتر در جهت تامین منافع نظام و کشور تشکیل دهند.» (دیدار اعضای مجلس خبرگان ، 1386/12/7 )
همچنیبن ایشان در اجتماع بزرگ مردم یزد در لزوم شناسایی نماینده اصلح و ویژگی های آن می فرمایند : «آنچه که من عرض مىکنم، در درجهى اول حضور مردمى است. در درجهى بعد که البته حائز اهمیت بسیارى است این هم، پیدا کردن نمایندهى اصلح است. آن کسانى که به وسیلهى شوراى نگهبان صلاحیت آنها اعلام میشود، معنایش این است که این از حداقل صلاحیت مورد نیاز برخوردار است. در بین این کسانى که اعلام میشوند، افرادى هستند با صلاحیتهاى بالاتر، افرادى هستند در سطح پایینتر. هنر ملت ایران و مردم شهرها و حوزههاى انتخابیه این است که دقت کنند، نگاه کنند، بشناسند اصلح را، بهترین را انتخاب کنند؛ بهترین از لحاظ ایمان، بهترین از لحاظ اخلاص و امانت، بهترین از لحاظ دیندارى و آمادگى براى حضور در میدانهاى انقلاب؛ دردشناسترین و دردمندترین نسبت به نیازهاى مردم را انتخاب کنند. اینها فرصتهائى هست، بایستى مردم عزیز ما در همه جاى کشور - این دیگر مخصوص استان یزد نیست - هوشیارانه، با بصیرتِ تمام تلاش کنند، پیدا کنند و با رأى خود مسجل کنند و مجلس را - آن مجلسى را که مورد نیاز جامعهى کنونى ماست - تشکیل بدهند.
البته مردم توجه باید داشته باشند که تبلیغات رنگین و متنوع ملاک نیست؛ وعدههاى غیر عملى ملاک نیست. من با خودِ نمایندههاى محترم در دورههاى مختلف وقتى مواجه شدم، به اینها گفتم: آقایان و خانمهاى نماینده! وظیفهى نماینده این نیست که وعدهى عمرانى و فلان پروژه، فلان کار را در منطقهى انتخابى خود به مردم بدهد؛ اینها کار اجرائى است، کار دولت است. وظیفهى نماینده این است که بتواند قانون مورد نیاز کشور را پیدا کند، آن قانون را جعل کند. وقتى قانون شد - یعنى قاعدهاى گذاشته میشود - دستگاههاى اجرائى و قضائى مجبورند برطبق قانون عمل بکنند و عمل میکنند. وعدههاى غیر عملى دادن، وعدههاى بزرگ دادن، اینها ملاک نیست؛ باید مردم توجه کنند؛ گاهى علامت منفى هم هست. از طرف علاقهمندان به نامزدهاى انتخاباتى گوناگون، بداخلاقیهاى انتخاباتى، شایستهى ملت ما نیست؛ تهمت زدن آدمهاى مؤمن را، مصونیتدار از لحاظ اسلامى و شرعى را؛ در معرض هتک آبرو قرار دادن در شبنامهها، در مطبوعات، در پایگاههاى اینترنتى و غیره، اینها اصلاً مصلحت نیست. من به طور جد از همهى کسانى که نسبت به نامزدهاى مختلف علاقهمندىاى دارند، درخواست می کنم، اصرار میکنم که این علاقهمندى خودتان را از راه تخریب دیگران، اهانت به دیگران، متهم کردن دیگران نشان ندهید. هرچه میخواهید، از نامزد مورد علاقهى خودتان تمجید کنید، تعریف کنید؛ اما دیگران را تخریب نکنید.
این علامت بدى است. بعضى جاها در دنیا معمول است اسرار خانوادگى یکدیگر را برملا میکنند، عکسهاى پنهانى از هم میگیرند، افشا میکنند. خوب، همانهائى هستند که وقتى هم رفتند مجلس - دیدهاید در تلویزیون - سر یک مسئلهاى مىافتد به جان هم، با مشت و لگد با هم رفتار میکنند! اینکه امتیاز براى نماینده نیست.آنچه که در مورد انتخابات باید به یاد مردم عزیز ما باشد، آماده شدن براى حضور همهجانبه و گسترده در انتخابات و کوشش کردن براى شناسائىِ اصلح و مراعات کردن رفتارهاى انتخاباتى است، که این را عرض کردیم.» (- بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامى در اجتماع بزرگ مردم یزد 1386/10/12)
رهبر معظم انقلاب در دیدار اقشار مختلف مردم آذربایجان در تبیین این موضوع مهم می فرمایند : « به کى رأى بدهند؟ شاخص این است که شعارهاى انقلاب بایستى به وسیلهى مسئولین و منتخبین ما روز به روز زندهتر شود این شاخص است. ربطى به جناحبندیها ندارد، ربطى به اسمها ندارد. علاج دردهاى این ملت و وسیلهى رسیدن به آرمانهاى این ملت، شعارهاى انقلاب است؛ اینها باید حفظ شود. آن کسانى که با این شعارها به معناى حقیقى کلمه مخالفند، دشمنِ این شعارهایند؛ اینها نباید در مراکز تصمیمگیرى واقع بشوند. بین ملتند، باشند. آحاد ملت، هر کسى هر عقیدهاى داشته باشد، اشکال ندارد؛ اما آن کسى که عقیدهاش این است که این ماشین باید راه نیفتد، این را نمیشود پشت رُل گذاشت. یک آدمى که عقیدهاش این است که از این جا باید این اتومبیل حرکت نکند، این شخص را پشت فرمان خودرو بگذاریم، هیچ وقت این اتومبیل حرکت نخواهد کرد. باید کسى را بگذاریم که معتقد به این حرکت باشد، معتقد به این راه باشد، معتقد به آن هدف باشد، معتقد به توانائیهاى ملى باشد، معتقد به اسلام، معتقد به انقلاب باشد و شاخصها را قبول داشته باشد. این آن نقطهى حساس است. این هم نکتهى دوم است.البته باید هوشیارى بخرج داد؛ باید هوشیارى بخرج داد. از دوروها و دورنگها و ظاهر باطن مختلفها بایستى ترسید.» (بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار اقشار مختلف مردم آذربایجان به مناسبت روز 29 بهمن1386/11/28)
سوم . تاثیر مشارکت حداکثری در تقویت اتحاد ملی
رهبر معظم انقلاب در دیدار اقشار مختلف مردم آذربایجان می فرمایند : «چند صباح دیگر انتخابات داریم. حضور در انتخابات هم از همین قبیل است؛ حضور است. من اصرارم در همهى انتخاباتها بر حضور است. باید آمد سر صندوق رأى، به کورى چشم دشمن بایستى رأى داد. دشمن میخواهد که ملت انتخابات نداشته باشد، راهپیمائى بیست و دو بهمن نداشته باشد، راهپیمائى قدس نداشته باشد، حضور در مراسم عظیم دینى نداشته باشد، احساسات دینى نداشته باشد. جوان ما بىتفاوت و بىرگ و بىاعتنا و دلسپردهى به شهوات و غرق در فساد و در مواد مخدر باشد. دشمن این را میخواهد؛ این براى دشمن خوب است، لذا این را ترویج میکنند؛ گاهى به زبان بیان ایدئولوژى، گاهى به زبان تهدید سیاسى، گاهى به زبان تهدید نظامى، گاهى به وسیلهى باندهاى قاچاق مواد مخدر، گاهى به وسیلهى ترویج فیلمهاى مهیج شهوت؛ دشمن همهجور وارد میدان میشود و تلاش میکند و خودکشون میکند که بلکه بتواند این ملت را از این حرکت مستقیم و قوى و عزیز منصرف کند.
وقت انتخابات هم که میشود - شاید یادتان هست - غالباً قبل از انتخابات یک حرفى میزنند که معنایش این است که مردم در انتخابات شرکت نکنید؛ کارهائى میکنند، تلاش میکنند؛ گاهى به وسیلهى آدمهاى غافل و فریب خورده، گاهى به وسیلهى آدمهاى وابسته، کارهائى میکنند که بلکه مردم را از شرکت در این مراسم عظیم باز بدارند، که انتخابات یکى از این مراسم بسیار عظیم است.من توصیهام به مردم در درجهى اول این است که بیایند وارد میدان انتخابات شوند، صندوقهاى رأى را پر رونق کنند. خود این صفوفى که ایستادند، ممکن است زحمت هم داشته باشد؛ در هواى سرد؛ یک ساعت - کمتر، بیشتر - اما این مجاهدت است، این جهاد است؛ این زحمت پیش خداى متعال اجر دارد. بروند رأى بدهند. » (بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار اقشار مختلف مردم آذربایجان به مناسبت روز 29 بهمن 1386/11/28)
آن رهبر فرزانه در دیدار با مجلس خبرگان می فرمایند : « دشمن با استفاده از شگرد رایج خود برای تقسیمبندی عرصه سیاسی کشور به تندرو و میانه رو، تلاش میکند با گفتمان حاکم بر پایبندی به اصول انقلاب اسلامی مقابله کند و به صراحت نیز اعلام کرده است که باید فشار به ایران را افزایش داد تا در دو انتخابات مهم آینده، میانهروها یا همان افرادی که به اصول و نظام جمهوری اسلامی معتقد نیستند برسر کار بیایند.»ایشان با تأکید بر اینکه اکثریت مردم و مسئولان به اصول نظام و انقلاب معتقدند تصریح می نمایند: «این اصول باید مبنای همکاری و اتحاد ملی قرار گیرد و اقلیتی هم که این اصول را قبول ندارند، به عنوان شهروند از حقوق عمومی برخوردار هستند. » رهبر انقلاب اسلامی تصریح نمودند : « نظام جمهوری اسلامی ایران به برکت استقامت، شجاعت، فداکاری و حضور مردم در صحنه همواره حرکت رو به پیشرفت داشته و اکنون به قدرت اول منطقه و کشوری تأثیرگذار در بسیاری از مسائل جهانی تبدیل شده است. » رهبر انقلاب اسلامی، همراهی و تبادل نظر نیروهای معتقد به انقلاب و پررنگ کردن مرزها با دشمن را از جمله شاخصهای نظام اسلامی دانستند و افزودند: « مجموعه نیروهای معتقد به انقلاب با سلایق و عقاید مختلف باید در چارچوب اصول با یکدیگر اتحاد و همکاری داشته باشند و مرزهای فکری، عقیدتی و ارزشی خود را با دشمن پررنگ کنند.» (دیدار اعضای مجلس خبرگان ، 1386/12/7 )
و بالآخره رهبر معظم انقلاب اسلامى در دیدار مسئولان و کارگزاران نظام تأکید می نمایند : «البته ملت ایران به فضل الهى آمادگىاش خیلى خوب است. شما هم بایستى این آمادگی هارا بیشتر کنید؛ بخصوص حالا که مسئلهى انتخابات هم مطرح است. من خواهش میکنم همیشه، در همهى دوران ها، انتخابات ها را وسیلهاى قرار بدهید براى قوت ملى، براى افزایش اقتدار ملى؛ نه براى تضعیف نظام و تضعیف آبروى ملت. جنجال هائى که بعضاً از طرف بعضى از احزاب و گروهها و جریانهاى سیاسى و جناحهاى بداخلاق در اطراف انتخابات میشود، تضعیف کنندهى کشور و ملت و نظام است. جناحهاى مختلف، جریانهاى مختلف، گرایشهاى مختلف، با شوق و ذوق و علاقهمندى همهى عواملشان را بسیج کنند و انتخابات را به عنوان یک هدف عالى، هدف خوب، هدف شیرین مورد توجه قرار بدهند و به دعوا و جنجال و اهانت و پنجه به روى هم کشیدن قضایا را نکشانند. انتخابات را وسیلهاى بکنید براى اینکه دشمنان را ناامید بکنید و انشاءاللَّه این انتخابات هم مثل بقیهى انتخاباتها مایهى عزت روزافزون اسلام باشد.»( رهبر معظم انقلاب اسلامى در دیدار مسئولان و کارگزاران نظام ، 1386/6/31) (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد رهبری، کد: 7/100102541)
.: Weblog Themes By Pichak :.